Børne- og undervisningsministeren besøger Absalonskolen

Publiceret 26-08-2021

Onsdag den 25. august besøgte Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil Absalonskolen i Holbæk til en snak om frihedsforsøget på skoleområdet.

Ministerbilen trillede i går ind på parkeringspladsen ved Absalonskolen i Holbæk. Ud steg Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, og skolens børn i 3. klasse bød velkommen med sang og guitarspil.

Børne- og undervisningsministeren besøgte skolen for at få et indblik i Børnenes Skole, som folkeskolernes frihedsforsøg hedder i Holbæk Kommune. Regeringen har søsat det treårige projekt, der skal være med til at kaste lys over, om folkeskolerne sat fri fra nationale regler kan løfte elevernes faglige niveau og fremme det gode børneliv i skolerne.

Ministerdialog med borgmester, ansatte og elever

Skoleleder på Absalonskolen Michael Larsen bød ministeren, ansatte og elever på en snak om det nye frihedsforsøg. Også borgmester i Holbæk Kommune Christina Krzyrosiak Hansen deltog i dialogen, og det glæder Michael Larsen, at:

- Vi styrker dialogen og samarbejdet, når vi får alle parter med i projektet – helt fra Børne- og undervisningsministeren til den enkelte elev, som det i sidste ende handler om. På mødet talte vi om, hvordan vi bedst muligt bruger de frie rammer, vi har fået her i kommunen, og hvordan grænsen mellem frihed og nationale rammer kan se ud i fremtidens folkeskole, fortæller han.

Træn forandringsmusklen

Blandt medarbejderne har frihedsforsøget også sat diskussioner i gang om børnesyn og læringsidealer:

- Der har startet en samtale, som vi ikke har haft i mange år om, hvordan børn lærer bedst, fortæller Majken Durhuus, lærer på Absalonskolen.

Blandt eleverne var der også glæde over forsøget med frihed til folkeskolerne i Holbæk Kommune, men det er også en svær opgave, når man får helt frie rammer til at drømme:

- Det er svært at forestille sig og tænke ud af boksen, fortæller Nynne, der er elev i 8. klasse på Absalonskolen. Selv drømmer hun om mere kreativt og projektorienteret arbejde og ikke mindst flere ture ud af huset.

Det kunne Børne- og undervisningsministeren sagtens sætte sig ind i:

- Hvis man glemmer at træne forandringsmusklen, så bliver den slap, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil og tilføjede, at hun godt ved der med frihedsforsøget vil komme beslutninger, som politikerne på Christiansborg måske ikke kan lide.

Drømmetræer med gode idéer

Elever fra Absalonskolen gav Børne- og undervisningsministeren en rundvisning i skolens aula, hvor der hænger drømmetræer på vinduerne, som blomstrer med gode idéer. Eleverne har skrevet deres bedste bud på, hvordan deres drømmeskole ser.

Forslagene står på farvet papir, der er klippet ud som blade, og de mange idéer fra eleverne spænder vidt – fra guldtoiletter og kæledyrsdage til kreative fag og kortere skoledage.

På Absalonskolen ændrer man på skoledagens længde ved at korte pauserne lidt ned. Desuden vil der være tre lektioner om ugen med idræt, som er en del af skolens særkende. Derudover vil billedkunst og håndværk & design blive lagt sammen på 3.-6. årgang til et nyt fag.

 
 
Senest opdateret 26-08-2021