COI skal hjælpe Holbæk med at forny folkeskolen

Publiceret 22-06-2021

Holbæk Kommune har indgået aftale med Center for Offentlig Innovation (COI), som skal bidrage til frihedsforsøg på folkeskoleområdet.

Holbæk er den ene ud af syv kommuner, der en del af regeringens frihedsforsøg over de næste tre år. Tanken er, at frihedsforsøget skal skabe bedre velfærd lokalt på skole-, dagtilbuds- og ældreområde. Holbæk Kommune har indgået en velfærdsaftale om folkeskoleområdet som sætter skolerne fri de næste tre år.

Velfærdsaftalen giver en unik, strukturel ramme for eksperimenter, hvor frihed fra rammer og regler skal bane vejen for nye og bedre løsninger.

Til at hjælpe med dette arbejde har Holbæk indgået et samarbejde med Center for Offentlig Innovation (COI). De skal bidrage med viden og sikre, at forsøgene får løftet innovationshøjden.

"Velfærdsaftalerne lægger op til, at kommunerne skal være innovative og finde nye veje til bedre velfærd lokalt og tæt på borgerne. Innovation og nytænkning kommer ikke af sig selv. Vi glæder os meget til at støtte de ambitiøse medarbejdere og ledere," siger Lene Krogh Jeppesen, chefkonsulent i COI.

Bidrager med viden og sparring

Helt konkret skal COI bidrage med innovationsfaglig viden og sparring. Samtidig forventer COI at kunne uddrage læring fra frihedsforsøget, så erfaringer og konkrete løsninger kan spredes til den øvrige offentlige sektor.

"I Holbæk har kommunalbestyrelsen valgt, at frihedsforsøget skal handle om selve kernen i folkeskolen: 'Børnenes skole'. Sammen med børnene og forældre, ledere, medarbejdere og organisationer er vi allerede så småt i gang med at skabe nye bud på, hvordan folkeskolen kan blive bedre”, fortæller Lene Magnussen, der er direktør i Holbæk Kommune.

”Vi glæder os til med sparring fra COI at afprøve de muligheder, som Velfærdsaftalen giver for at gå nye veje med at skabe den bedste skole for børnene", fortsætter Lene Magnussen.

Udover Holbæk Kommune har Viborg og Middelfart Kommune også indgået aftaler med COI.

Læs mere om offentlig innovation

Senest opdateret 22-06-2021