Absalon/Orø Skole

På Absalon og Orø skole har vi prioriteret tid og energi i at få gode ideer og udvikle videre på de andres ideer. Snart er vi klar til at løfte sløret for de første konkrete udmøntninger af friheden.

Fra næste skoleår får vi med frihedsforsøget mulighed for at skabe den skole, vi drømmer om for os og for eleverne. Det er en enestående lejlighed til at være spydspids for resten af Danmark for at prøve ting af i folkeskolen, som på sigt kan komme alle til gode. Det bliver vildt spændende, men det forpligter også.

Fremtiden kommer ikke af sig selv. Der er altid nogen, der har skabt den. Og det kunne lige så godt være dig. Citat af Lasse Zäll

Vi har allerede taget hul på frihedsforsøget i det små gennem samtaler med lærere og pædagoger på Absalon og Orø skole, og det bobler allerede med gode ideer til vores skole. I april holdt vi en fælles workshop i idetræning for skolens pædagogiske personale. Her trænede vi den kreative idétænkning og massere innovationsmusklen.

Næste skridt har været at involvere eleverne. Alle klasser/årgange har skabt et træ på gange i aulaen, hvor hvert blad fortæller om elevernes konkrete drømme og ideer for skolen.

Lige nu er forskellige arbejdsgrupper i gang med at kvalificere medarbejdernes og elevernes ideer, så vi er klar til de første afprøvninger i august, når skoleåret starter.

Vi glæder os :)

24.06.2021

Hanne Birgitte Hellisen

Bliv klogere på de overordnede rammer for frihedsforsøget