Aftale om skolefrihed underskrevet

Publiceret 29-06-2021

Der er nu formelt sat underskrift på den velfærdsaftale, der de kommende tre år sikrer skolerne i Holbæk Kommune ekstra frihed.

I et virtuelt møde den 22. juni satte blandt andre Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil deres underskrift på velfærdsaftalen mellem Holbæk Kommune og regeringen.

Det er den aftale, der fra august måned og tre år frem giver Holbæk Kommunes skoler mulighed for at tænke nyt og friheden til at blive fritaget fra de regler, der eventuelt står i vejen for at lave den skole, man drømmer om.

”Skolerne har længe været i gang med at planlægge, hvordan de skal bruge friheden. Jeg er vildt stolt over at se, hvordan elever, forældre, medarbejderne og skolelederne arbejder sammen om at gentænke skolen. Friheden har sluppet en masse energi løs, og det er fedt at opleve”, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Underskriften af velfærdsaftalen giver et formelt grønt lys til de processer, som kommunens skoler har arbejdet intensivt med i hele foråret. I Holbæk Kommune har der været fokus på en gentænkning af skole, som udvalgsformanden her beskriver.

”Vi har politisk gerne villet give frihed til at gentænke skolerne med et fokus på de helt lokale behov. Det er en frihed til noget nyt og ikke bare frihed fra den ene eller den anden regel. Derfor har mange af skolerne også arbejdet fokuseret med inddragelse og skabt en masse ideer til den skole, de drømmer om”, siger Susanne Utoft, der er formand for Udvalget for Børn og Skole i Holbæk Kommune.

I Holbæk Kommune har politikerne vist stor tillid til elever, forældre, medarbejdere og ledelse på de enkelte skoler.

”Skolerne har i alt for mange år været detailstyret. Den aftale, vi har underskrevet, understreger netop at tiden er inde til at vise tillid. Elever, forældre, medarbejdere og skoleledelsen ved godt, hvad der skal til for at give eleverne en bedre skole. Det betyder til gengæld også, at tingene kan komme til at se meget forskellig ud på de vores skoler. Men det er meningen. Vi ønsker at slippe skolerne fri til de rigtige løsninger for dem”, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Du kan læse hele velfærdsaftalen mellem regeringen og Holbæk Kommune her:

Velfærdsaftalen med Holbæk Kommune

Kommunebilag til endelig velfærdsaftale

Rammer og retningslinjer for frihedsforsøget

Aftalen mellem regeringen og Holbæk Kommune baserer sig på en aftale lavet i folketinget.

Læs den oprindelige folketingsaftale om frihedsforsøgene

Du kan desuden læse mere om Børnenes Skole og processerne på de enkelte skoler her på hjemmesiden.

 
 
Senest opdateret 29-06-2021