Nyheder

Der er mange nyheder, når man gentænker folkeskolen.
Her på siden finder du både nyheder fra de enkelte skoler og fra frihedsforsøget generelt. Du kan også se, hvad andre skriver om Børnenes Skole.
Nyudklækkede juniortrænere
De allerførste Juniortrænere i Holbæk Kommune er 1. juni sprunget ud på Kildebjergskolen i Mørkøv.
Undervisningsministeren på Vipperød Skole
Landets undervisningsminister fik et lynkursus i det konkrete arbejde med frihedsforsøget Børnenes Skole, da han gæstede Vipperød Skole.
VIVE evaluerer frihedsforsøg
VIVE har evalueret arbejdet med frihed i blandt andet Holbæk Kommune. Det er endnu ikke til at sige noget klart om effekten. Til gengæld er det tydeligt, at forsøget har sluppet en masse energi løs og at friheden har været en nødvendighed særligt på skoleområdet
Fra central styring til kommunal facilitering
Frihedsforsøgene i syv udvalgte kommuner og på tre velfærdsområder er nu halvvejs. Kommunerne har samlet syv erkendelser fra arbejdet. En vigtig pointe er, at det kommunale fællesskab og sammenhængende opgaveløsning for og sammen med borgerne er afgørende for at lykkes med friheden
Børnenes Skole skaber et fælles netværk på tværs af skolebestyrelser
Skolebestyrelserne spiller en vigtig rolle i arbejdet med frihedsforsøget. Derfor var de inviteret til fælles skolebestyrelsessamling, hvor erfaringer kunne blive delt på tværs.
Frihed, styring og ledelse på tværs af de syv velfærdskommuner
Holbæk Kommune har holdt møde for ledelse og medarbejdere i de syv kommuner, der på forskellige velfærdsområder har fået ekstra frihed.
Sådan gik det første år med Børnenes Skole
Lyt til børnenes stemme, valgfag på nye måder og mange flere tolærertimer. Der er sket en masse rundt om på skolerne i Holbæk Kommune i løbet af det første år med Børnenes Skole. Her får du det hurtige overblik over de enkelte skoler.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Vipperød og Ågerup Skole
Holddeling på nye måder, faget Verdensmål og morgenmadscafe. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Vipperød og Ågerup Skole.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Tølløse Skole
Et responseteam, der står klar til at gribe elever med særlige behov og kortere skoledag for alle elever. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Tølløse Skole.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Tuse og Udby Skole
Elevernes medbestemmelse, opløste skemaer og fokus på trivsel. Læs mere om, hvilke tiltag Tuse og Udby Skole satte i gang i det første år med frihedsforsøget Børnenes Skole.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Svinninge Skole
Kortere skoledag, et nyt fag for specialeleverne i udskolingen og mange ideer, der arbejdes videre på. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Svinninge Skole.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Jyderup Skole
En anderledes måde at tænke skema på, aktivt medborgerskab og fokus på at lande gode i SFO'en efter skoletid. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Jyderup Skole.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Gislinge Skole
Et ønske om mere praksisfaglig undervisning og større medejerskab til eleverne. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Gislinge Skole.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Bjergmarkskolen
Morgenmadscafe, tovoksentimer og co-teaching. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Bjergmarkskolen.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Kildebjergskolen
Udvikling af et helt nyt fag og en ny ungdomsklub. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Kildebjergskolen.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Absalon og Orø Skole
Hvordan kan den klassiske fagrække og skoleskemaet tænkes anderledes? Det er et af de temaer, som Absalon og Orø Skole har arbejdet med i det første år med frihedsforsøg.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på 10. klassecenteret
Endnu mere elevinddragelse og mulighed for at præge udbuddet af valgfag. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på 10. Klassecenteret.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Nr. Jernløse, Knabstrup og Undløse Skole
Et nyt fag i indskolingen med fokus på demokrati og trivsel og det hele taget et fokus på skolens værdier i et børneperspektiv. Det er nogle af de tiltag, som Nr. Jernløse, Knabstrup og Undløse Skole gik i gang med i det første år med frihedsforsøg.
Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på St. Merløse, Stestrup og Ugerløse Skole
På St. Merløse Skole har alle elever fra 0.-6. klasse fået valgfag, og på Ugerløse og Stestrup Skole er fag blevet samlet i blokke. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Stestrup, Ugerløse og St. Merløse Skole.
Norsk interesse for Børnenes Skole
I Norge kigger man med nysgerrige øjne på de danske frihedsforsøg på skole-, dagtilbuds- og ældreområdet. Tidligere har den norske pendant til KL været på besøg, og nu har fagforeningen Utdanningsforbundet lagt vejen forbi.
Topmøde: Stor interesse for skole og frihed
For en fyldt sal på KL's Børne- og Ungetopmøde fortalte Esbjerg og Holbæk Kommuner om både succeser og dilemmaer i frihedsforsøget.
Velkommen til videns- og erfaringskonference om Børnenes Skole
Torsdag d. 28. april løber den første videns- og erfaringskonference om Børnenes Skole af stablen på Svinninge Skole! Læs mere om, hvad du kan forvente af dagen.
Nysgerrige folketingspolitikere besøger Børnenes Skole
Følelsen af frihed giver overskud, og det giver plads til ideer. Sådan var budskabet fra både politikere, ledere og medarbejdere, da Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg torsdag gæstede Holbæk.
Elever fra Vipperød vinder DM i skolepodcast
Tre elever fra 8. årgang på Vipperød har vundet Danmarksmesterskabet i skolepodcast for deres podcast "De utålmodige fra Vipperød"
Oplev Demokratidagen i levende billeder
100 elevrødder, spændende oplægsholdere, et frihedsforsøg og masser af gode snakke om demokrati - se videoen om Demokratidagen.
Her har børnene valgfag fra 0. klasse
Bliv klogere på dit kæledyr, tag et symaskinekørekort eller øv samarbejde med Lego. På St. Merløse Skole har alle elever fra 0.-6. klasse valgfag og eleverne har bestemt, hvilke fag der er på skemaet.
Børnenes skole er kommet godt fra start
1. august blev Børnenes Skole skudt i gang. Her knapt et halvt år senere har vi besøgt alle folkeskolerne for at høre, hvordan de har valgt at gribe Børnenes Skole an og få et kig ind i deres tiltag
Trivsel på skemaet
Som en del af frihedsforsøget har Nr. Jernløse Skole indført et nyt fag for 0. til 3. klasse.
Demokrati og frihed
Elevråd fra kommunens skoler har været til en dag i demokratiets tegn med fokus på frihedsforsøget.
Skrap skoleinspektør, skammekrog og Rudolf Steiner: temauge på Jyderup skole
Sidste uge i september møder eleverne ind til alternative undervisningsformer. Deres erfaringer fra ugen skal bane vej for fremtidens skoledage i frihedsforsøget
Elever: Lad os prøve forskellige fag
Syning, fitness, musik, russisk, e-sport, mindfulness eller slet og ret sovetime i matematiktimerne. Ideerne var mange, da elever fra Studie 10 i Esbjerg og Bramming mødtes med elever fra 10. klassecenteret i Holbæk for at tale frihedsforsøg og nye fag.
Børne- og undervisningsministeren besøger Absalonskolen
Onsdag den 25. august besøgte Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil Absalonskolen i Holbæk til en snak om frihedsforsøget på skoleområdet.
Ultra Nyt besøger Bjergmarkskolen
Hvad siger eleverne egentlig til alt det her frihedsforsøg? DR Ultra har spurgt eleverne i 7.F på Bjergmarkskolen.
Nye videoer om frihedsforsøget
I fire nye videoer fortæller elever fra folkeskolerne og borgmesteren om, hvad frihedsforsøget Børnenes Skole betyder for dem.
Velkommen til første skoledag!
I dag bliver is og strandture skiftet ud med madpakker og penalhus. Det er første skoledag efter sommerferien – og første skoledag i det treårige frihedsforsøg.
Aftale om skolefrihed underskrevet
Der er nu formelt sat underskrift på den velfærdsaftale, der de kommende tre år sikrer skolerne i Holbæk Kommune ekstra frihed.
COI skal hjælpe Holbæk med at forny folkeskolen
Holbæk Kommune er gået sammen med Center for Offentlig Innovation (COI) for at løfte innovationshøjden på folkeskolernes frihedsforsøg.
Frøene er sået til samarbejde mellem Esbjerg og Holbæk
Hvordan kan vi arbejde sammen og udvikle nye ideer? Det er udgangspunktet for det spirende samarbejde mellem Holbæk og Esbjerg kommuner under frihedsforsøget.
Leg med hjernen og lad ideerne flyve
Hvad har en biograf, en cirkusartist og frihedsforsøget på Holbæks folkeskoler til fælles? Faktisk en del, for frihedsforsøget lægger op til, at skolerne tænker innovativt, og det kan biografen og cirkusartisten hjælpe med.
Forventninger og frihed til skolerne
PRESSEMEDDELELSE | Kommunalbestyrelsen har opstillet mål, retning og ganske få ”hegnspæle” for frihedsforsøget Børnenes Skole.
Elever brainstormer
Eleverne på Ågerup- og Vipperød Skole har deltaget i en kæmpe brainstorm om deres drømmeskole.
Nye skoleledere på plads
PRESSEMEDDELELSE | Der er både nye og kendte ansigter blandt de elleve nye skoleledere i Holbæk Kommune. Alle har stærke profiler og brænder for frihedsforsøget Børnenes Skole.
Ny mulighed for at droppe nationale test
Folkeskolerne i Holbæk Kommune får nu mulighed for alligevel at slippe for at lave nationale test. Det skyldes frihedsforsøget Børnenes Skole.
Stor frihed til skolerne
En række partier i Folketinget indgik i december måned 2020 de velfærdsaftaler, som frihedsforsøget skal bygge på. Det giver Holbæk og Esbjerg Kommuner udstrakt frihed på skoleområdet.
Folkeskolen nævnt i statsministerens åbningstale
PRESSEMEDDELELSE | Holbæk Kommune er én af i alt syv kommuner, der blev nævnt i statsministerens åbningstale. De syv kommuner skal ifølge statsministeren sættes fri fra regulering og bureaukrati på forskellige velfærdsområder.
Sidst opdateret
20.01.2022
Ansvarlig redaktør