Få overblikket. Her kan du læse nyheder fra frihedsforsøget Børnenes Skole.

Der er mange nyheder, når man gentænker folkeskolen.

Her på siden finder du både nyheder fra de enkelte skoler og fra frihedsforsøget generelt. Du kan også se, hvad andre skriver om Børnenes Skole.

Topmøde: Stor interesse for skole og frihed
17.05.2022

For en fyldt sal på KL's Børne- og Ungetopmøde fortalte Esbjerg og Holbæk Kommuner om både succeser og dilemmaer i frihedsforsøget.

Velkommen til videns- og erfaringskonference om Børnenes Skole
26.04.2022

Torsdag d. 28. april løber den første videns- og erfaringskonference om Børnenes Skole af stablen på Svinninge Skole! Læs mere om, hvad du kan forvente af dagen.

Nysgerrige folketingspolitikere besøger Børnenes Skole
25.03.2022

Følelsen af frihed giver overskud, og det giver plads til ideer. Sådan var budskabet fra både politikere, ledere og medarbejdere, da Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg torsdag gæstede Holbæk.

Elever fra Vipperød vinder DM i skolepodcast
17.03.2022

Tre elever fra 8. årgang på Vipperød har vundet Danmarksmesterskabet i skolepodcast for deres podcast "De utålmodige fra Vipperød"

Oplev Demokratidagen i levende billeder
28.01.2022

100 elevrødder, spændende oplægsholdere, et frihedsforsøg og masser af gode snakke om demokrati - se videoen om Demokratidagen.

Her har børnene valgfag fra 0. klasse
20.01.2022

Bliv klogere på dit kæledyr, tag et symaskinekørekort eller øv samarbejde med Lego. På St. Merløse Skole har alle elever fra 0.-6. klasse valgfag og eleverne har bestemt, hvilke fag der er på skemaet.

Børnenes skole er kommet godt fra start
13.12.2021

1. august blev Børnenes Skole skudt i gang. Her knapt et halvt år senere har vi besøgt alle folkeskolerne for at høre, hvordan de har valgt at gribe Børnenes Skole an og få et kig ind i deres tiltag

Trivsel på skemaet
08.11.2021

Som en del af frihedsforsøget har Nr. Jernløse Skole indført et nyt fag for 0. til 3. klasse.

Demokrati og frihed
04.11.2021

Elevråd fra kommunens skoler har været til en dag i demokratiets tegn med fokus på frihedsforsøget.

Skrap skoleinspektør, skammekrog og Rudolf Steiner: temauge på Jyderup skole
08.10.2021

Sidste uge i september møder eleverne ind til alternative undervisningsformer. Deres erfaringer fra ugen skal bane vej for fremtidens skoledage i frihedsforsøget

Elever: Lad os prøve forskellige fag
17.09.2021

Syning, fitness, musik, russisk, e-sport, mindfulness eller slet og ret sovetime i matematiktimerne. Ideerne var mange, da elever fra Studie 10 i Esbjerg og Bramming mødtes med elever fra 10. klassecenteret i Holbæk for at tale frihedsforsøg og nye fag.

Børne- og undervisningsministeren besøger Absalonskolen
26.08.2021

Onsdag den 25. august besøgte Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil Absalonskolen i Holbæk til en snak om frihedsforsøget på skoleområdet.

Ultra Nyt besøger Bjergmarkskolen
17.08.2021

Hvad siger eleverne egentlig til alt det her frihedsforsøg? DR Ultra har spurgt eleverne i 7.F på Bjergmarkskolen.

Nye videoer om frihedsforsøget
12.08.2021

I fire nye videoer fortæller elever fra folkeskolerne og borgmesteren om, hvad frihedsforsøget Børnenes Skole betyder for dem.

Velkommen til første skoledag!
11.08.2021

I dag bliver is og strandture skiftet ud med madpakker og penalhus. Det er første skoledag efter sommerferien – og første skoledag i det treårige frihedsforsøg.

Aftale om skolefrihed underskrevet
29.06.2021

Der er nu formelt sat underskrift på den velfærdsaftale, der de kommende tre år sikrer skolerne i Holbæk Kommune ekstra frihed.

COI skal hjælpe Holbæk med at forny folkeskolen
22.06.2021

Holbæk Kommune er gået sammen med Center for Offentlig Innovation (COI) for at løfte innovationshøjden på folkeskolernes frihedsforsøg.

Frøene er sået til samarbejde mellem Esbjerg og Holbæk
26.05.2021

Hvordan kan vi arbejde sammen og udvikle nye ideer? Det er udgangspunktet for det spirende samarbejde mellem Holbæk og Esbjerg kommuner under frihedsforsøget.

Leg med hjernen og lad ideerne flyve
23.04.2021

Hvad har en biograf, en cirkusartist og frihedsforsøget på Holbæks folkeskoler til fælles? Faktisk en del, for frihedsforsøget lægger op til, at skolerne tænker innovativt, og det kan biografen og cirkusartisten hjælpe med.

Forventninger og frihed til skolerne
23.04.2021

PRESSEMEDDELELSE | Kommunalbestyrelsen har opstillet mål, retning og ganske få ”hegnspæle” for frihedsforsøget Børnenes Skole.

Elever brainstormer
20.04.2021

Eleverne på Ågerup- og Vipperød Skole har deltaget i en kæmpe brainstorm om deres drømmeskole.

Nye skoleledere på plads
19.04.2021

PRESSEMEDDELELSE | Der er både nye og kendte ansigter blandt de elleve nye skoleledere i Holbæk Kommune. Alle har stærke profiler og brænder for frihedsforsøget Børnenes Skole.

Ny mulighed for at droppe nationale test
19.04.2021

Folkeskolerne i Holbæk Kommune får nu mulighed for alligevel at slippe for at lave nationale test. Det skyldes frihedsforsøget Børnenes Skole.

Stor frihed til skolerne
09.12.2020

En række partier i Folketinget indgik i december måned 2020 de velfærdsaftaler, som frihedsforsøget skal bygge på. Det giver Holbæk og Esbjerg Kommuner udstrakt frihed på skoleområdet.

Folkeskolen nævnt i statsministerens åbningstale
07.10.2020

PRESSEMEDDELELSE | Holbæk Kommune er én af i alt syv kommuner, der blev nævnt i statsministerens åbningstale. De syv kommuner skal ifølge statsministeren sættes fri fra regulering og bureaukrati på forskellige velfærdsområder.

20.01.2022

Henrik Hyldgaard Schmidt