Spring til indhold

Nyheder

Få overblikket. Her kan du læse nyheder fra frihedsforsøget Børnenes Skole.

Der er mange nyheder, når man gentænker folkeskolen.

Her på siden finder du både nyheder fra de enkelte skoler og fra frihedsforsøget generelt. Du kan også se, hvad andre skriver om Børnenes Skole. 

Erfaringer med inddragelse i frihedsforsøget
25.04.2024

Tirsdag den 23. april var Bjergmarkskolen vært for årets videns- og erfaringskonference om frihedsforsøget i Holbæk Kommune, og det var en begivenhed fyldt med refleksioner, dialog og inspiration.

400 elever demonstrerede foran Christiansborg
30.11.2023

Det er nok ikke den slags demonstrationer, de er mest vant til foran Christiansborg, da 400 elever tog turen fra Vestsjælland til Christiansborg.

Nye dialoger mellem skoler og politikere
03.11.2023

I Holbæk Kommune handler frihedsforsøget både om at skolerne kan afprøve tiltag for at skabe en bedre skolen, men det handler også om at have nye rum for dialoger og udvikling af folkeskolen. Her er kvalitets- og udviklingsdialoger et af redskaberne.

Frihedskommune: Meget godt i skoleudspil
11.10.2023

PRESSEMEDDELELSE | I Holbæk Kommune ser man efter to år med frihed på skoleområdet positivt på flere elementer i regeringens skoleudspil.

Nyudklækkede juniortrænere
02.06.2023

De allerførste Juniortrænere i Holbæk Kommune er 1. juni sprunget ud på Kildebjergskolen i Mørkøv.

Undervisningsministeren på Vipperød Skole
24.03.2023

Landets undervisningsminister fik et lynkursus i det konkrete arbejde med frihedsforsøget Børnenes Skole, da han gæstede Vipperød Skole.

VIVE evaluerer frihedsforsøg
14.03.2023

VIVE har evalueret arbejdet med frihed i blandt andet Holbæk Kommune. Det er endnu ikke til at sige noget klart om effekten. Til gengæld er det tydeligt, at forsøget har sluppet en masse energi løs og at friheden har været en nødvendighed særligt på skoleområdet

Fra central styring til kommunal facilitering
20.02.2023

Frihedsforsøgene i syv udvalgte kommuner og på tre velfærdsområder er nu halvvejs. Kommunerne har samlet syv erkendelser fra arbejdet. En vigtig pointe er, at det kommunale fællesskab og sammenhængende opgaveløsning for og sammen med borgerne er afgørende for at lykkes med friheden

Børnenes Skole skaber et fælles netværk på tværs af skolebestyrelser
18.11.2022

Skolebestyrelserne spiller en vigtig rolle i arbejdet med frihedsforsøget. Derfor var de inviteret til fælles skolebestyrelsessamling, hvor erfaringer kunne blive delt på tværs.

Frihed, styring og ledelse på tværs af de syv velfærdskommuner
17.11.2022

Holbæk Kommune har holdt møde for ledelse og medarbejdere i de syv kommuner, der på forskellige velfærdsområder har fået ekstra frihed.

Sådan gik det første år med Børnenes Skole
10.11.2022

Lyt til børnenes stemme, valgfag på nye måder og mange flere tolærertimer. Der er sket en masse rundt om på skolerne i Holbæk Kommune i løbet af det første år med Børnenes Skole. Her får du det hurtige overblik over de enkelte skoler.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Vipperød og Ågerup Skole
10.11.2022

Holddeling på nye måder, faget Verdensmål og morgenmadscafe. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Vipperød og Ågerup Skole.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Tølløse Skole
10.11.2022

Et responseteam, der står klar til at gribe elever med særlige behov og kortere skoledag for alle elever. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Tølløse Skole.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Tuse og Udby Skole
10.11.2022

Elevernes medbestemmelse, opløste skemaer og fokus på trivsel. Læs mere om, hvilke tiltag Tuse og Udby Skole satte i gang i det første år med frihedsforsøget Børnenes Skole.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Svinninge Skole
10.11.2022

Kortere skoledag, et nyt fag for specialeleverne i udskolingen og mange ideer, der arbejdes videre på. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Svinninge Skole.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Jyderup Skole
10.11.2022

En anderledes måde at tænke skema på, aktivt medborgerskab og fokus på at lande gode i SFO'en efter skoletid. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Jyderup Skole.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Gislinge Skole
10.11.2022

Et ønske om mere praksisfaglig undervisning og større medejerskab til eleverne. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Gislinge Skole.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Bjergmarkskolen
10.11.2022

Morgenmadscafe, tovoksentimer og co-teaching. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Bjergmarkskolen.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Kildebjergskolen
10.11.2022

Udvikling af et helt nyt fag og en ny ungdomsklub. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Kildebjergskolen.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Absalon og Orø Skole
10.11.2022

Hvordan kan den klassiske fagrække og skoleskemaet tænkes anderledes? Det er et af de temaer, som Absalon og Orø Skole har arbejdet med i det første år med frihedsforsøg.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på 10. klassecenteret
10.11.2022

Endnu mere elevinddragelse og mulighed for at præge udbuddet af valgfag. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på 10. Klassecenteret.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på Nr. Jernløse, Knabstrup og Undløse Skole
10.11.2022

Et nyt fag i indskolingen med fokus på demokrati og trivsel og det hele taget et fokus på skolens værdier i et børneperspektiv. Det er nogle af de tiltag, som Nr. Jernløse, Knabstrup og Undløse Skole gik i gang med i det første år med frihedsforsøg.

Sådan gik år 1 med Børnenes Skole på St. Merløse, Stestrup og Ugerløse Skole
10.11.2022

På St. Merløse Skole har alle elever fra 0.-6. klasse fået valgfag, og på Ugerløse og Stestrup Skole er fag blevet samlet i blokke. Her kan du dykke ned i nogle af de tiltag, der skete i det første år med frihedsforsøg på Stestrup, Ugerløse og St. Merløse Skole.

Norsk interesse for Børnenes Skole
07.10.2022

I Norge kigger man med nysgerrige øjne på de danske frihedsforsøg på skole-, dagtilbuds- og ældreområdet. Tidligere har den norske pendant til KL været på besøg, og nu har fagforeningen Utdanningsforbundet lagt vejen forbi.

Topmøde: Stor interesse for skole og frihed
17.05.2022

For en fyldt sal på KL's Børne- og Ungetopmøde fortalte Esbjerg og Holbæk Kommuner om både succeser og dilemmaer i frihedsforsøget.

Velkommen til videns- og erfaringskonference om Børnenes Skole
26.04.2022

Torsdag d. 28. april løber den første videns- og erfaringskonference om Børnenes Skole af stablen på Svinninge Skole! Læs mere om, hvad du kan forvente af dagen.

Nysgerrige folketingspolitikere besøger Børnenes Skole
25.03.2022

Følelsen af frihed giver overskud, og det giver plads til ideer. Sådan var budskabet fra både politikere, ledere og medarbejdere, da Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg torsdag gæstede Holbæk.

Elever fra Vipperød vinder DM i skolepodcast
17.03.2022

Tre elever fra 8. årgang på Vipperød har vundet Danmarksmesterskabet i skolepodcast for deres podcast "De utålmodige fra Vipperød"

Oplev Demokratidagen i levende billeder
28.01.2022

100 elevrødder, spændende oplægsholdere, et frihedsforsøg og masser af gode snakke om demokrati - se videoen om Demokratidagen.

Her har børnene valgfag fra 0. klasse
20.01.2022

Bliv klogere på dit kæledyr, tag et symaskinekørekort eller øv samarbejde med Lego. På St. Merløse Skole har alle elever fra 0.-6. klasse valgfag og eleverne har bestemt, hvilke fag der er på skemaet.

Børnenes skole er kommet godt fra start
13.12.2021

1. august blev Børnenes Skole skudt i gang. Her knapt et halvt år senere har vi besøgt alle folkeskolerne for at høre, hvordan de har valgt at gribe Børnenes Skole an og få et kig ind i deres tiltag

Trivsel på skemaet
08.11.2021

Som en del af frihedsforsøget har Nr. Jernløse Skole indført et nyt fag for 0. til 3. klasse.

Demokrati og frihed
04.11.2021

Elevråd fra kommunens skoler har været til en dag i demokratiets tegn med fokus på frihedsforsøget.

Skrap skoleinspektør, skammekrog og Rudolf Steiner: temauge på Jyderup skole
08.10.2021

Sidste uge i september møder eleverne ind til alternative undervisningsformer. Deres erfaringer fra ugen skal bane vej for fremtidens skoledage i frihedsforsøget

Elever: Lad os prøve forskellige fag
17.09.2021

Syning, fitness, musik, russisk, e-sport, mindfulness eller slet og ret sovetime i matematiktimerne. Ideerne var mange, da elever fra Studie 10 i Esbjerg og Bramming mødtes med elever fra 10. klassecenteret i Holbæk for at tale frihedsforsøg og nye fag.

Børne- og undervisningsministeren besøger Absalonskolen
26.08.2021

Onsdag den 25. august besøgte Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil Absalonskolen i Holbæk til en snak om frihedsforsøget på skoleområdet.

Ultra Nyt besøger Bjergmarkskolen
17.08.2021


Hvad siger eleverne egentlig til alt det her frihedsforsøg? DR Ultra har spurgt eleverne i 7.F på Bjergmarkskolen.

Nye videoer om frihedsforsøget
12.08.2021

I fire nye videoer fortæller elever fra folkeskolerne og borgmesteren om, hvad frihedsforsøget Børnenes Skole betyder for dem.

Velkommen til første skoledag!
11.08.2021

I dag bliver is og strandture skiftet ud med madpakker og penalhus. Det er første skoledag efter sommerferien – og første skoledag i det treårige frihedsforsøg.

Aftale om skolefrihed underskrevet
29.06.2021

Der er nu formelt sat underskrift på den velfærdsaftale, der de kommende tre år sikrer skolerne i Holbæk Kommune ekstra frihed.

COI skal hjælpe Holbæk med at forny folkeskolen
22.06.2021

Holbæk Kommune er gået sammen med Center for Offentlig Innovation (COI) for at løfte innovationshøjden på folkeskolernes frihedsforsøg.

Frøene er sået til samarbejde mellem Esbjerg og Holbæk
26.05.2021

Hvordan kan vi arbejde sammen og udvikle nye ideer? Det er udgangspunktet for det spirende samarbejde mellem Holbæk og Esbjerg kommuner under frihedsforsøget.

Leg med hjernen og lad ideerne flyve
23.04.2021

Hvad har en biograf, en cirkusartist og frihedsforsøget på Holbæks folkeskoler til fælles? Faktisk en del, for frihedsforsøget lægger op til, at skolerne tænker innovativt, og det kan biografen og cirkusartisten hjælpe med.

Forventninger og frihed til skolerne
23.04.2021

PRESSEMEDDELELSE | Kommunalbestyrelsen har opstillet mål, retning og ganske få ”hegnspæle” for frihedsforsøget Børnenes Skole.

Elever brainstormer
20.04.2021

Eleverne på Ågerup- og Vipperød Skole har deltaget i en kæmpe brainstorm om deres drømmeskole.

Nye skoleledere på plads
19.04.2021

PRESSEMEDDELELSE | Der er både nye og kendte ansigter blandt de elleve nye skoleledere i Holbæk Kommune. Alle har stærke profiler og brænder for frihedsforsøget Børnenes Skole.

Ny mulighed for at droppe nationale test
19.04.2021

Folkeskolerne i Holbæk Kommune får nu mulighed for alligevel at slippe for at lave nationale test. Det skyldes frihedsforsøget Børnenes Skole.

Stor frihed til skolerne
09.12.2020

En række partier i Folketinget indgik i december måned 2020 de velfærdsaftaler, som frihedsforsøget skal bygge på. Det giver Holbæk og Esbjerg Kommuner udstrakt frihed på skoleområdet.

Folkeskolen nævnt i statsministerens åbningstale
07.10.2020

PRESSEMEDDELELSE | Holbæk Kommune er én af i alt syv kommuner, der blev nævnt i statsministerens åbningstale. De syv kommuner skal ifølge statsministeren sættes fri fra regulering og bureaukrati på forskellige velfærdsområder.Feedback

Sidst opdateret

20.01.2022

Ansvarlig redaktør

Henrik Hyldgaard Schmidt